Mauritsaovend in Hanenhof Geleen vooralsnog uitverkocht

<em>Voormalige staatsmijn Maurits</em>
Voormalige staatsmijn Maurits
Foto: Heemkundevereniging Geleen

Heemkundevereniging Geleen organiseert op donderdag 24 maart aanstaande een groots opgezette Mauritsavond in de Hanenhof in Geleen.

Er zullen herinneringen worden opgehaald aan het leven in en rond de kolenmijn, die de groei en bloei van deze stad betekende. Vijfenvijftig jaar geleden, in 1967, werd Staatsmijn Maurits gesloten.

Aan deze bijzondere avond wordt medewerking verleend door Carboon (Ben Erkens en Henk Steijvers), de harmonieën Augustinus en Lindenheuvel, Mannenkoor DSM en 6Pack. Zij brengen in een verrassend programma muziek ten gehore die een verbinding heeft met de mijnbouw. Carboon zingt enkele liedjes van hun bekende platen Witste nog Koempel en D’r letste koempel, begeleid door de harmonieën. Een unieke kans dus om deze uitvoeringen nog eens live te horen.

Op deze avond wordt ook het bijna 400 pagina’s dikke boek De Staatsmijn Maurits, ruim veertig jaar steenkolenmijnbouw in Geleen gepresenteerd, dat werd geschreven door Harry Strijkers, streekhistoricus en oud- bedrijfsarchivaris van DSM Nederland. Intekenen op het kan nog tot en met 28 februari 2022 voor 25 euro per stuk. De winkelprijs wordt 28 euro. Het boek thuis laten bezorgen kost 4,95 euro. Intekenen kan in Geleen bij Gelaen 31 (Salmstraat 17), Borée (Bloemenmarkt 35), Bruna (Markt 108) en in Sittard bij Krings (Brandstraat 23). Online intekenen kan op www.heemkunde-geleen.nl.

Kaarten voorlopig uitverkocht

Voor deze Mauritsaovend was een beperkt aantal kaarten beschikbaar en dat aantal is inmiddels verkocht. Heemkundevereniging Geleen wacht op de persconferentie van dinsdag 25 januari af en besluit daarna wat mogelijk is.

Cookieinstellingen