Opera Compact start kaartverkoop Fidelio

Foto: Opera Compact

Met het oog op nieuwe versoepelingen en daarmee het begin van een nieuwe lente in het theater start Opera Compact de kaartverkoop voor haar theatertournee van ‘Fidelio’.

“Opera Compact wil met het publiek in direct gesprek gaan over vrijheid,” zegt Sybrand van der Werf, artistiek leider. “De afgelopen jaren is de wereld enorm gepolariseerd. Je kunt geen gesprek meer voeren of er ontstaat een hevige discussie waarbij iedereen gelijk heeft en er eigenlijk niet meer naar elkaar geluisterd wordt.”

Vrijheid

Daarom kiest Opera Compact voor “Fidelio” , de enige opera van Ludwig van Beethoven en het ultieme stuk over deze thema’s. Wat betekent vrijheid en wat betekent het voor jou? Kunnen we nog voorbij onze verschillen kijken? Een hartenkreet van Opera Compact in de Limburgse theaters.

Limburgse cast

De hoofdrollen worden gezongen door een voornamelijk Limburgse cast (o.a. Fenna Ograjensek en Marcel Reijans) en worden ondersteund door een ensemble op het podium, aangevuld door een Limburgs projectkoor. Regie is in handen van Sybrand van der Werf, dirigent is Stijn Saveniers.

In de theaters

De opera duurt een dik uur (zonder pauze) en wordt in het Duits gezongen (met boventiteling). De feestelijk première is op 16 april in het Munttheater Weert. Daarna staat Opera Compact met Fidelio op de planken in

  • PLT Kerkrade – 23 april
  • Schouwburg Venray – 1 mei
  • De Maaspoort Venlo – 13 mei
  • Toon Hermans Theater Sittard – 21 mei

Tickets zijn verkrijgbaar via de theaters.

Fidelio – cast en team
Regisseur: Sybrand van der Werf; Dirigent: Stijn Saveniers; Florestan: Marcel Reijans; Leonore: Fenna Ograjensek; Rocco: Marcel van Dieren; Marzelline: Judith Weusten; Don Pizarro: Sef Thissen; Jaquino: Pascal Pittie

Cookieinstellingen