PvdA wil opnieuw motie indienen over verplaatsing zaterdagmarkt Sittard

Foto: SGN

De gemeenteraad bespreekt op donderdag 27 januari een pakket coronamaatregelen voor het MKB in 2022.

Het gaat bijvoorbeeld over het niet heffen van reclamebelasting en precariobelasting. Dit pakket geldt voor het MKB in heel Sittard-Geleen.

De PvdA-fractie vindt dat voor stadsdeel Sittard een belangrijk element ontbreekt: een proef met verplaatsing van de zaterdagmarkt. Hierover wordt al lang gesproken, maar tot een oplossing heeft het nog steeds niet geleid.

PvdA-fractievoorzitter Paul Kubben: “De gemeente moet nu echt regie nemen. Er ligt hier een kans om er een win-win-win situatie van te maken. De horeca heeft de afgelopen twee jaar veel aan omzet moeten missen. We weten niet hoe de pandemie zich gaat ontwikkelen, maar zeker is dat de horeca de mooie maanden van april tot en met september nodig gaat hebben qua omzet om te redden wat er te redden valt. De zaterdag is daarbij een belangrijke dag. En natuurlijk hebben de marktkooplui recht op goede plek in de binnenstad, zoals ze die al lange tijd hebben. Bij het Oktoberfeest en het Rosafestival wordt de Oude Markt/Kloosterplein gebruikt. Zullen we eens proberen hoe het uitpakt als we daar iedere zaterdag de markt organiseren? En als we daar nu meteen een andere wens van de gemeenteraad aan koppelen, namelijk een herleving van het straattheater, dan kunnen ook cultuurmakers uit onze hele gemeente op die plek aan de slag. Zo tillen we het hele gebied op. Ook de loop richting De Ligne kan zoals ooit bedoeld een impuls krijgen. Kortom: een oproep aan de gemeenteraad om een proef aan te gaan in 2022. Een win-win-win situatie is echt mogelijk!”

De PvdA wil daarom bij de bespreking van het pakket coronamaatregelen tijdens de raadsvergadering op 27 januari ook de PvdA-motie om horeca, marktkooplui en cultuurmakers in Sittard op de zaterdagen aan elkaar te verbinden bespreken.

Reacties

Cookieinstellingen