Nog dertig dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen

Foto: © Guus Queisen

Over dertig dagen is het 16 maart en dan vinden in bijna alle Nederlandse gemeenten de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen plaats.

Er kan overigens over vier weken op 14 en 15 maart, dus twee dagen voor de officiële verkiezingen, op een beperkt aantal locaties al worden gestemd. Meer informatie over de stembureaus volgt binnenkort.

De campagnes raken langzamerhand op stoom. In Sittard-Geleen kom je de komende weken weer de in fractiekleuren gehulde campagneteams tegen. Websites, social media, plakzuilen, flyers, kranten en reclamedisplays: je kunt niet om de komende raadsverkiezingen heen. En hopelijk vertaalt zich dat in een hoge opkomst en in een of meer zetels voor de partij van jouw voorkeur.

Op 16 maart heeft de lokale kiezer de keuze uit 13 partijen, waarvan er 6 alleen lokaal bestaan en 7 ook in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd.

De gemeente heeft intussen de eerste verkiezingsborden in de openbare ruimte geplaatst, met daarop alle partijen die meedoen aan de raadsverkiezingen. Wat opvalt: het FvD denkt met een foto van de landelijke partijleider de lokale kiezer over de streep te kunnen trekken. De PVV doet dat in bescheidener vorm ook, maar beeldt de lokale lijsttrekker wel op de voorgrond af. Alle andere partijen tonen een foto van hun eigen lokale lijsttrekker of van meerdere kandidaten op hun kieslijst.

Cookieinstellingen