Stemwijzer van Wij Schwienswei gepresenteerd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagochtend werd op het voormalige ESCS-terrein aan de Sportcentrumlaan in Sittard de stemwijzer van Wij Schwienswei gepresenteerd.

Met deze stemwijzer wil Wij Schwienswei de inwoners van Sittard-Geleen inzicht geven in de stellingname van de aan de komende raadsverkiezingen deelnemende partijen betreffende de invulling van het aan natuurgebied de Schwienswei grenzende terrein.

Wij Schwienswei wil onder meer dat het voormalige ESCS-terrein wordt toegevoegd aan de Schwienswei en in geen geval wordt verkocht aan een projectontwikkelaar die er vakantiewoningen wil gaan exploiteren.

Op de stemwijzer staan een aantal stellingen die de partijen die aan de verkiezingen deelnemen met een ja of nee moeten beantwoorden. Vijf partijen – gob, CDA, D66, Stadspartij en VVD – gaven aan de stemwijzer niet in te vullen, omdat deze wat hun betreft te eenzijdig is. De stemwijzer stuurt volgens die partijen enkel op de variant die Wij Schwienswei voorstaat, de twee andere varianten voor ontwikkeling van het gebied komen in de stemwijzer niet aan bod. Daarmee is de keuze teruggebracht tot voor of tegen een van de drie varianten.

Daarom heeft Wij Schwienswei zelf de stellingen voor die partijen beantwoord. Dat is gebeurd op basis van het door die partijen gevoerd beleid, hun verkiezingsprogramma’s, websites en media-uitingen. Maar ook daar zullen gob, CDA, D66, Stadspartij en VVD het in het geheel niet mee eens zijn, want zij hebben aangegeven pas hun keuze te zullen bepalen nadat het volledige besluitvormingsproces, waarbij alle drie de varianten voor de ESCS-locatie worden afgewogen, is afgerond.

Cookieinstellingen