Ruim 11.000 aanmeldingen vrijwilligers bij VluchtelingenWerk

Foto: SGN

De afgelopen twee weken hebben ruim 11.000 Nederlanders zich aangemeld als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Nederland vanwege de oorlog in Oekraïne.

De meeste aanmeldingen komen via het platform Nederlandvoorvluchtelingen.nl, waar Nederlanders kunnen zien wat zij kunnen betekenen voor Oekraïense en andere vluchtelingen in Nederland.

De organisatie helpt alle vluchtelingen in Nederland vanaf het moment van aankomst en zegt ondanks de vele aanmeldingen daar de komende tijd nog veel meer vrijwilligers voor nodig te hebben. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de handen uit de mouwen willen steken om vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen,” zegt Frank Candel, de voorzitter van VluchtelingenWerk.

De vrijwilligers van de organisatie bieden vluchtelingen bij aankomst een luisterend oor, geven voorlichting en begeleiden hen in ingewikkelde procedures. Na de periode van eerste opvang helpen ze vluchtelingen bij hun integratie in de samenleving. De organisatie is aanwezig in alle asielzoekerscentra in Nederland en begeleidt ook procedures voor gezinshereniging als een vluchteling in Nederland mag blijven.

Cookieinstellingen