Vanmiddag Rosa-Run in het centrum van Sittard

Foto: SGN

Samen lopen voor een ander! De Rosa-Run is een loopevenement, waarbij de deelnemers individueel of in teamverband/estafettevorm binnen 4 uur een zo groot mogelijke afstand proberen af te leggen met de marathonafstand als maximum.

Op Paaszaterdag 2019 bundelden de organisatie van de Kennedy-Mars Sittard en stichting Bijzonder in Beweging voor het eerst hun krachten door mensen met een verstandelijke beperking de kans te bieden om onder begeleiding en in hun eigen tempo mee te doen aan de kortere afstanden van het jaarlijkse wandelevenement. De samenwerking viel van beide kanten goed in de smaak en dat heeft geleid tot het idee voor de Rosa-Run.

Met de Rosa-Run willen de organisatoren geld inzamelen voor de stichting Bijzonder in Beweging.

De stichting Bijzonder in Beweging organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks nemen 500-600 deelnemers verspreid over de provincie Limburg deel aan 40 activiteiten. Bijzonder in Beweging werkt met professionele bewegingsagogen die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

Programma Rosa-Run

  • 11:30-12:45 uur: Start melden teams in het Paviljoen op de Markt
  • 13:00-17:00 uur: Rosa-Run
  • 13:00-18:00 uur: Rode Kruis en NGS masseurs open
  • 17:30-20:00 uur: Netwerk-party in het Paviljoen op de Markt

De run wordt geheel in het centrum van Sittard afgelegd. Het parcours start op de Markt en voert via Oude Markt – Kloosterplein – Deken Tijssenstraat – Ligne – Wolf en Hertzdahlstraat – Haspelsestraat – Brandstraat – Limbrichterstraat – Markt – Plakstraat – Putstraat terug naar de Markt.

Cookieinstellingen