Grevenbicht pakt uit tijdens Pinksterweekend

Foto: Pinksteren

Het maasdorp Grevenbicht laat weer flink van zich horen met de Pinksterdagen! Het dorp staat bekend om een druk verenigingsleven en rijke tradities en dat komt elk jaar met Pinksteren tot een ware apotheose.

Het nieuwe evenement ‘Beeg Pink’ slaat de handen ineen met horecaondernemers in het dorp en heeft kermisexploitanten bereid gevonden om een grandioze kermis op het Burgemeester Kotenplein neer te zetten.

Het feestweekend begint al op vrijdagavond 3 juni bij café Aurora. Het café opent het Pinksterweekend met een spetterend optreden van de Janse Bagge Bend. De avond staat al direct garant voor een groot feest, want het is al even geleden dat Bagge op Beegse grond stond. De afterparty staat onder muzikale leiding van DJ Stan the Man, die vast en zeker tot in de late uurtjes doorzakt. “De echte fans moeten we helaas teleurstellen, want de avond is al compleet uitverkocht, maar niet getreurd, want het is het hele weekend feest in Grevenbicht,” zo laten de organisatoren weten.

Op zaterdagavond 4 juni zal het feestpaviljoen op het Burgemeester Kotenplein haar deuren voor het eerst openen, om de feestgangers te verwelkomen met de rock- en popklanken van coverband Anderkovver. Anderkovver is absoluut geen onbekende op Limburgse tentfeesten en zal, net als de editie in 2019, Beeg op haar grondvesten doen schudden! Naast Anderkovver in het feestpaviljoen is bij café Aurora ook een DJ aan het mixen om Sanny & Myron’s faute kermismitzengparty & kaffee-póestrekke tot een groot succes te maken.

Pinksterzondag is het bij de café’s Aurora en Oos Hoes goed toeven met heerlijke drankjes en diverse hapjes. In het feestpaviljoen start het programma weer rond de klok van 16:00 uur, waar coverband The New Sensation en DJ Poelzzini de voetjes van de vloer zullen krijgen. Om 20:30 uur start bij café Aurora de volgende act: DJ Tonnie Vieniellie’s kermisfjès! Ook zal de hele dag BBQ- en streetfood verkrijgbaar zijn bij café de Knevel.

Op Pinkstermaandag start na de Heilige Mis traditioneel de prachtige, plechtige Pinksterprocessie met vele tientallen groepen, verenigingen en deelnemers. Na afloop van deze mooie traditie hoeft u zich absoluut niet te vervelen, want zowel in het feestpaviljoen als bij café’s Aurora én Oos Hoes is dan muziek. Bij café de Knevel zal ook weer lekker gebakken en gegrild worden, zodat niemand honger hoeft te lijden. In het feestpaviljoen wordt de aftrap gemaakt voor de Kirmesplaetjes Top 100 in afwisseling met Die Himmlische Heinies, waarover later meer. Bij Aurora speelt orkest Hurricane-Two en bij Oos Hoes is een verscheidenheid aan artiesten te vinden die de hele middag samen volspelen. Een greep uit het programma: À La Bonne Heure, Who’s next, Bloebent, Karel Verspaget en DJ John Compen. Met Pinksteren bestaat er in Grevenbicht dan ook absoluut geen reden om je te vervelen!

En terwijl bovenstaand programma zich afspeelt draait er een fenomenale kermis. Kortom: met Pinksteren is er voor jong en oud voldoende te beleven in de gezellige kern van Grevenbicht.

Grevenbicht pakt flink uit om de Pinkstertraditie nieuw leven in te blazen én ervoor te zorgen dat tradities in leven gehouden kunnen worden. Het programma is, met uitzondering van de al uitverkochte vrijdagavond, gratis toegankelijk.

Reacties

Cookieinstellingen