Schoenenzaak Bormans verdwijnt na ruim een eeuw van de Steenweg

Foto: SGN

Een van Sittards oudste en bekendste winkels gaat uiterlijk eind dit jaar dicht: Bormans Modeschoenen houdt het na meer dan honderd jaar voor gezien.

Het besluit om te stoppen valt Jo (71) en Ans Bormans (66) zwaar. Niet gek wanneer je zoals Jo of Ans respectievelijk 53 en 43 jaar lang in je eigen winkel je leven hebt gewijd aan de verkoop van dames-, heren- en kinderschoenen. “Het is goed geweest,” zo zeggen ze allebei. “We hebben geen opvolging, maar zijn wel in gesprek met meerdere overnamekandidaten.” Mogelijk blijft dus aan de Steenweg een schoenenwinkel gevestigd en in dat geval gaat het personeel (11 parttimers) mee over. Zij werden afgelopen maandag van de beslissing op de hoogte gebracht.

“Maar niet getreurd, waar deuren sluiten gaan andere deuren open,” zo laten Jo en Ans Bormans hun trouwe klanten weten. Conceptstore ’t Filiaal op de Putstraat (gerund door twee dochters van Jo en Ans) gaat met ingang van dit najaar uitbreiden met “de beste/mooiste selectie dames- en herenmerken, waaronder Nubikk, COPENHAGEN, Stokton en een aantal nieuwe merken als Benjamin Berner en Mikakus”. En verder blijft de website www.bormans-modeschoenen.nl gewoon doorgaan. De site wordt gerund door de zoon van Jo en Ans.

Morgen start de uitverkoop in de winkel op de Steenweg 27 en op www.bormans-modeschoenen.nl. Daarbij geldt een korting van 25 procent op de gehele zomercollectie. De winkel sluit op zijn vroegst op 15 oktober en op zijn laatst op 31 december van dit jaar de deuren.

bormans modeschoenen

Cookieinstellingen