CV de Katers vieren feest na onthulling standbeeld

Foto: CD de Katers

Morgen om 15:11 uur onthult wethouder Pieter Meekels op de Holtummer Markt het standbeeld dat Carnavalsvereniging de Katers Holtum heeft laten maken ter ere van het 6×11 jarig jubileum.

CV De Katers vierden hun jubileum in het seizoen 2018-2019 en hadden het standbeeld graag in het seizoen 2019-2020 willen onthullen, maar vanwege de coronapandemie moest de onthulling meerdere malen worden uitgesteld. Gelukkig staan nu alle seinen op groen en kan het standbeeld op zaterdag 14 mei dan eindelijk worden onthuld.

Vormgever Maurice Mentjens tekende voor het ontwerp van het standbeeld. Mentjens ontwerpt voornamelijk interieurs voor winkels, kantoren, restaurants, bars en museumexposities. Het werk van Maurice Mentjens is veelvuldig gepubliceerd in diverse media wereldwijd en is bekroond met verschillende (inter)nationale prijzen, waaronder drie Dutch Design Awards en drie German Design Awards. Het beeld is gemaakt door Rob Huyben; een kunstenaar uit Maastricht. CV de Katers ontving van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen een financiële bijdrage om het standbeeld mogelijk te maken.

Om deze bijzondere gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten grijpt CV de Katers de onthulling om van de onthulling een Vette Lente Party te maken, met medewerking van de Limburgse band Knallermann.

De Vette Lente Party op zaterdag 14 mei 2022 vindt plaats op de Holtummermarkt in Holtum en begint om 15:11 uur met de onthulling van het standbeeld.

Reacties

Cookieinstellingen