Stilstand een voorstelling van Stans Bertrand gemaakt door productiehuis Pitboel

Foto: Pitboel Sittard

Theatermaker en docent Stans Bertrand regisseerde ’Stilstand’, de eerste voorstelling die werd gemaakt bij Productiehuis Pitboel in Sittard.

Productiehuis Pitboel kwam tot stand doordat Pitboel Theater een subsidie van de gemeente Sittard-Geleen mocht ontvangen uit het herstelfonds Kunst & Cultuur 2021 spoor 3, subsidies voor vernieuwende projecten van individuele professionele kunstenaars en professionele kunstinstellingen en instellingen binnen de amateursector.

Stilstand

Twee mensen, ze wonen tegen over elkaar maar hebben elkaar niet gezien of gesproken. Totdat ze allebei gedwongen worden om thuis te blijven. Ze krijgen oog voor elkaar, de omgeving en zichzelf.
Een klein verhaal over de grote wereld die tot stilstand kwam.

“Door de pandemie was het leven ineens heel erg veranderd. We moesten voor langere tijd in onze huizen blijven en er was een gebrek aan menselijk contact. Ik vond het bijzonder om te merken wat al deze veranderingen met mij deden maar ook met mijn omgeving. Deze stilstand werd de inspiratie voor het maken van deze voorstelling”.

Stans Bertrand is een theatermaker en docent. Ze is in 2018 afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Haar inspiratie voor deze voorstelling kwam voort uit de Lock downs van de afgelopen twee jaar.

Uitvoeringen
» 28 mei 15:00 uur & 20:00 uur
» 29 mei 15:00 uur
Regie: Stans Bertrand
Spelers: Luuk Bellemakers en Marleen Brons
Reserveren via [email protected]
Entree: € 8,50
Locatie: Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard – 046-4584721 – [email protected]

Deze productie werd mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen.

Pitboel Theater, het Productiehuis
We maken verhalen,
zoeken naar theatrale beelden,
laten ons inspireren door muziek en
we dansen totdat we erbij neer vallen.
Pitboel Theater is een energieke plek waar iedereen zijn creativiteit kan ontwikkelen en stimuleren.

Productiehuis Pitboel
Productiehuis Pitboel is een nieuw project van Pitboel Theater. Met dit project wil Pitboel Theater zich, nu ook als productiehuis te profileren. Hierbij dient vooral gedacht te worden vanuit een werkplaats setting waarin het experiment in de productiefase een belangrijk onderdeel zal zijn in de zoektocht van de maker naar zijn eindproduct. Met dit productiehuis wil Pitboel Theater vooral jonge makers bedienen die een kans krijgen om zich verder te profileren als maker of hun zoektocht in hun maker schap vorm te geven.

Reacties

Cookieinstellingen