Schuttersfeest in Limbricht

Schietterrein in Limbricht
Foto: SGN

Dit weekend vindt in Limbricht het eerste Bondsschuttersfeest in 2022 plaats van schuttersbond Sint Gerardus Amstenrade.

De organisatie is in handen van schutterij Sint Salvius Limbricht. Het schietterrein is klaar voor de schietwedstrijden van zondagmiddag.

Bij een schuttersfeest horen natuurlijke diverse festiviteiten. Vanmiddag was op het feestterrein achter het kasteel een zeskamp georganiseerd en zo dadelijk, om 20:00 uur, barst in de feesttent achter het kasteel aan de Allee een feestavond los met de eenmalige revival van de bekende Limbrichtse feestband Season.

Zondagmiddag om 13:30 uur is de officiële opening van het Bondsfeest op het feestterrein. Aansluitend aan de optocht starten de mars- en exercitiewedstrijden evenals de individuele beoordelingen van o.a. koningsparen, keizersparen, koninginnen, koningen, keizers en marketentsters.

De optocht van dit schuttersfeest vertrekt om 14:00 uur vanaf het feestterrein op Sportpark Aan de Allee. Het defilé wordt afgenomen in de Burgemeester van Boxtelstraat. De optocht trekt via Michiels van Kessenichstraat – Beekstraat – Raadhuisstraat – Burg. Coonenplein – Past. de Gronckelstraat – Pagestraat – Burg. Nelissenstraat – Jubileumstraat – Burg. van Boxtelstraat ( defilé) – Steenstraat – Platz en Allee terug naar het feestterrein aan de achterzijde van kasteel Limbricht.

Om 16:00 uur starten de schietwedstrijden. Ook de jeugdschutters van de schutterijen zullen hieraan deelnemen. Zij schieten onderling op speciaal hiervoor vervaardigde schietkasten.

In de feesttent zorgen Aafsjlaag Zitterd uit Sittard, Neuge pils en eine sjoes uit Einighausen en Nuchter Vertroch uit Grevenbicht én DJ Fiasco zondagmiddag voor muzikaal vertier.

Reacties

Cookieinstellingen