Geslaagd BBQ-evenement Smokey South in centrum Geleen

Vandaag vond de eerste editie plaats van Smokey South, een groot barbecue-evenement in het centrum van Geleen.

Het weer werkte perfect mee: het was aangenaam verblijven in het Geleense centrum en velen bezochten het evenement. Er was gezorgd voor een DJ, live muziek, voldoende te drinken en natuurlijk voor tal van lekkere barbecuegerechten. Er was een kleine barbecuemarkt ingericht én er werden Limburgse BBQ-kampioenschappen gehouden.

Het Limburgs kampioenschap bestond uit vier categorieën: vlees, vis, vegetarisch en de ‘chefs choice’. Na een verhitte strijd werd teamcaptain Louis Kentjens uit Herten van team Sjmaak en Deertown door een vakkundige jury (Ray Simoen, Bert Salden en Ton van Rooy) uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg. Het team bestond naast Louis Kentjens uit Peter Schoenmakers en Maurice Granetia.

Naast het Limburgs kampioenschap vonden er ook masterclasses plaats van voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn bedrijf Smokey Goodness verzorgde voor het oude raadhuis op de markt een imposante BBQ-catering. En die was gezien de lange rij mensen die graag een lekker barbecuegerecht wilden eten bijzonder goed in trek.

De organisatoren van het evenement kijken tevreden terug op deze eerste en bijzonder goed geslaagde en gezellige eerste editie. Niet vreemd dat zij van Smokey South een jaarlijks terugkerend evenement willen maken.

Cookieinstellingen