Bisschop Smeets in gesprek met jongeren uit Sittard-Geleen

Foto: © Bisdom Roermond

Om te horen hoe jongeren de coronatijd zijn doorgekomen, ging bisschop Harrie Smeets in gesprek met een aantal twintigers uit de gemeente Sittard-Geleen.

De bisschop wilde graag van de jongeren zelf horen hoe ze de coronatijd zijn doorgekomen en hoe ze tegen de toekomst aankijken.

De groep jongeren werd via de stichting Tijdig* in contact gebracht met de bisschop. Ze spraken openhartig met hem over hoe ze tijdens de verschillende lockdowns op zichzelf aangewezen waren en hoe lastig het soms was om nergens naartoe te kunnen gaan. Tegelijkertijd gaven ze aan in deze periode meer balans in hun leven te hebben gevonden en meer diepgaande gesprekken met vrienden te hebben gevoerd en dankbaar te zijn voor wat wel mogelijk is.

Het was van beide zijden een open gesprek. De jongeren informeerden naar de gezondheidstoestand van de bisschop en vroegen hem of hij nooit getwijfeld heeft aan zijn geloof in God. Bisschop Smeets wilde van de jongeren horen wat hun verwachtingen van de toekomst zijn. In hun antwoorden was vaak te horen dat ze graag iets voor anderen willen betekenen.

Oorspronkelijk was in de agenda van de bisschop voor het gesprek een uur tijd uitgetrokken, maar het geanimeerde gesprek duurde uiteindelijk tweeëneenhalf uur,

* De Stichting Tijdig is vorig jaar opgericht als opvolger van de Dienst Kerk en Samenleving. De stichting wil sociaal-maatschappelijke initiatieven in Limburg stimuleren.

Cookieinstellingen