Aanmeldcentrum Ter Apel weer te vol: asielzoekers naar Limburg

<em>Noodopvang vluchtelingen</em>
Noodopvang vluchtelingen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA heeft woensdagavond en donderdagochtend vroeg in totaal ongeveer 180 asielzoekers naar crisisnoodopvanglocaties moeten brengen, omdat de capaciteit in Ter Apel opnieuw helemaal bezet was.

Ruim vijftig vluchtelingen zijn ondergebracht in Limburg. De rest is verdeeld over locaties in Stadskanaal en Groningen. Daarnaast sliepen 150 asielzoekers in tenten die het Rode Kruis op het terrein van het COA in Ter Apel heeft opgezet en dertig mensen brachten de nacht door op een stoel, aldus het COA.

Het probleem blijft volgens het COA het gebrek aan doorstroming. De asielzoekerscentra zitten helemaal vol, omdat er voor statushouders te weinig andere woonruimte is. Crisisnoodopvanglocaties zijn soms maar kort beschikbaar. Als dergelijke locaties sluiten, komen de vluchtelingen die daar verblijven weer terug naar Ter Apel. De dagelijkse aanloop van nieuwe asielzoekers is niet veel hoger dan normaal, zegt het COA, maar er stromen onvoldoende mensen door naar plekken waar ze voor langere tijd kunnen verblijven.

Reacties

Cookieinstellingen