Expositie over 90 jaar Burgemeester Damenpark in Geleen geopend

Foto: SGN

Vanmiddag opende wethouder Leon Geilen een expositie over 90 jaar Burgemeester Damenpark in Geleen. De expositie wordt gehouden in een daarvoor op het parkeerterrein van Glanerbrook ingericht paviljoen.

Daar vertellen (oud-)sporters, liefhebbers van het park en alles wat zich daar heeft afgespeeld en nog steeds afspeelt en (oud-)Geleendenaren over hun persoonlijke band met het Burgemeester Damenpark. De expositie put dus uit verhalen van mensen die veel van de historie van die plek van verbinding hebben meebeleefd, van Pinkpopgangers tot bezoekers van Mama’s Pride, van wandelaars, mensen die er hun eerste liefde tegenkwamen tot sporters van allerlei niveau en uit de meest uiteenlopende disciplines. De expositie leidt de bezoekers middels een tijdlijn door de historie van het park. Onderweg langs die tijdlijn veel foto’s, maar ook bewegend beeld en de mogelijkheid om door het scannen van qr-codes met je telefoon meer informatie te krijgen. Die kan dan ook weer bestaan uit geluidsfragmenten, foto’s of bewegende beelden.

De verhalen die in de expositie worden verteld zijn terug te lezen in een fraai boekwerk met de titel groen. sport. beleving. 90 jaar herinneringen aan het Burgemeester Damenpark. Het 80 pagina’s tellende boek werd vandaag eveneens gepresenteerd. En ook in dat boekwerk staan qr-codes afgedrukt waarmee je meer informatie kunt oproepen.

De expositie geeft behalve een beeld van de historie van het Burgemeester Damenpark – in de volksmond het sportpark genoemd – ook een idee van de plannen voor het geheel vernieuwde complex, waar zoals bekend de centrale zwemlocatie voor de gemeente wordt gehuisvest, en waar tevens een nieuwe ijshal, buitenijsbaan en kombochtenwielerbaan – met overkapping – zijn voorzien. Verder zijn er in het complex diverse sporthallen ondergebracht die door uiteenlopende zaalsportverenigingen worden gebruikt.

De expositie is gratis te bezoeken. Tot en met de vakantieperiode dient u daarvoor een afspraak te maken via [email protected]. De gemeente neemt vervolgens contact met u op. Na de vakantieperiode is de expositie op een aantal vaste dagen en tijden te bezoeken. Dan is aanmelden niet meer nodig.

expo glanerbrook

Cookieinstellingen