Vandaag is het de dag van de Q-koortspatiënt

<em>Kasteel Gasterij Terborgh</em>
Kasteel Gasterij Terborgh
Foto: Kasteelbeer, [CC BY-SA 3.0 NL], via Wikimedia Commons

Vandaag is het de dag van de Q-koortspatiënt. Een belangrijke dag om aandacht te vragen voor Q-koorts.

Er zijn nog steeds bijna 1000 mensen bij Q-support ingeschreven die ondersteuning zoeken en ontvangen. Mensen die soms al 15 jaar lijden aan Q-koortsklachten, zoals QVS of Chronische Q-koorts. Er is nu wereldwijde aandacht voor COVID-19 en er zijn steeds meer onderzoeken waaruit overeenkomsten blijken tussen postinfectieuze aandoeningen. Deze kunnen wellicht nieuwe inzichten opleveren, ook voor Q-koortspatiënten. Q-koortspatiënten krijgen nu vaak meer erkenning en begrip voor hun ziekte vanuit hun omgeving en dat is belangrijk. Mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt zeggen nu: “Dit is dus hoe jij je eigenlijk altijd voelt.”

Om de patiënten eens extra in het zonnetje te zetten organiseert Q-support een Q-koortsweek met ‘ONT’moetingsdagen in het hele land. Waarin patiënten elkaar, maar ook nazorgadviseurs en medisch adviseurs kunnen ontmoeten. Tijdens corona waren live bijeenkomsten niet mogelijk. Nu is het een goed moment om na al die tijd weer eens fysiek bijeen te komen. Niets te moeten maar gewoon kunnen zijn, kletsen, vragen, praten. Kortom, weer eens live met elkaar verbinden.

In Zuid-Limburg vindt deze bijeenkomst plaats op vrijdag 24 juni van 11:00 tot 13:00 uur in Kasteel Gasterij Terborgh (Heisterbrug 119, 6365 CC Schinnen)

Alle Q-koortspatiënten zijn zeer welkom. Zij kunnen natuurlijk ook een begeleider, partner of vriend(in) meenemen. Aanmelden kan via www.q-support.nu/ontmoeten. Geef het aantal personen waarmee u komt dan even door.

Cookieinstellingen