Afgelopen week 26.462 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 26.462 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 15.526 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 312 (een week eerder 311 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 26 patiënten met SARS-COV-2 op, 7 meer dan een week eerder. De afgelopen week zijn 26 (een week eerder 19) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 24 werd van 32.042 geteste personen de uitslag bekend: 21.856 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 18.241 ontvangen uitslagen er 11.938 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 23 op week 24 gestegen van 65,4% naar 68,2%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen