Wijkfeest Overhoven op Dag van de Wijk

<em>Wijkfeest Overhoven (archieffoto 2018)</em>
Wijkfeest Overhoven (archieffoto 2018)
Foto: SGN

Op zondag 3 juli is het de Dag van de Wijk en dus dé dag voor het organiseren van het wijkfeest in de Sittardse wijk Overhoven.

Het is alweer drie jaar geleden dat de Stichting Wijkfeesten Overhoven voor het laatst een wijkfeest kon organiseren. De afgelopen jaren bleef het vanwege COVID-19 noodgedwongen stil in Overhoven.

“Na twee jaar stilstaan hebben we wat in te halen. Daarom hebben we gezorgd voor een speciale attractie. Die heeft alles met snelheid te maken,” zo belooft de organisatie.

De festiviteiten starten om 12:00 uur in en rondom Oos Kaar, hoek Geldersestraat en Heistraat en zijn rond 18:00 uur afgelopen.

Een feest voor alle wijkbewoners, jong en oud

Ook al ken je (nog) niemand: een praatje is snel gemaakt. Door wat mensen te leren kennen voel je je beter thuis in de wijk en het wijkfeest is een prima gelegenheid om met andere mensen in contact te komen.

Er is een buiten-buffet voor een vers getapt koel pilsje of een glaasje fris. Ook zijn er broodjes frikandel, of kroket en een zak friet te krijgen. En “u hoeft niet bang te zijn dat uw kinderen steeds uw aandacht vragen, want voor hen is er ook amusement geregeld,” zo wordt beloofd.

Kinderen

Kinderen kunnen zich vermaken op het Formule 1-springkussen, dat helemaal bij het thema van de dag past. Met de bekende kinderspelen zijn weer prijzen te winnen. Net als andere jaren rijdt er de hele middag een huifkar door de wijk. Dit is uiteraard ook leuk voor de volwassenen.

Race-simulatoren

Er komen twee race-simulatoren. Dat is een stoel met pedalen, stuur, knopjes en scherm. Tegen een kleine vergoeding kan iedereen zich voor even Formule 1-coureur wanen. Rond 18:00 uur wordt bekend gemaakt wie die de snelste ronde heeft gereden.

Darten

Altijd al eens een pijltje willen gooien? De Dartclub geeft een demonstratie en er is gelegenheid om zelf een pijl te gooien.

Muziek

De muziek wordt verzorgd door DJ Peter Backhaus. Bij hem kunt u een verzoeknummer aanvragen.
De Marottekapel verzorgt rond 15:00 uur en rond 17:00 uur optredens.

Vrijmarkt

Als u op Koningsdag nog niet al uw oude spullen heeft verkocht kunt u dat op 3 juli opnieuw proberen. Iedereen kan gratis op het grasveld voor Oos Kaar gaan zitten. Neem zelf een deken of tafeltje mee. De enige voorwaarde voor deelname aan de vrijmarkt is dat achteraf alles wordt opgeruimd en er geen spullen mogen achterblijven.

Kom allemaal, neem je buren en overburen mee, daag ze uit voor een race-ronde of een spelletje darts. Of kom gewoon voor de gezelligheid en saamhorigheid.

Cookieinstellingen