Een boerenprotest dat niemand in de weg zat

Foto: SGN

Op het viaduct over de A2 tussen Baakhoven en Holtum op industrieterrein Holtum-Noord voerden enkele boeren en sympathisanten vandaag actie tegen het (stikstof)beleid van het kabinet.

Dat kabinet moet OpRUTTEN, zo werd duidelijk gemaakt aan de verkeersdeelnemers die op de A2 reden. Ondersteboven opgehangen Nederlandse vlaggen, een Canadese vlag en een aantal spandoeken – onder andere met de tekst ‘Stop Claus Schwab, geen great reset’ en een houten koe moesten het protest ondersteunen.

De actievoerders putten steun uit luidt claxonnerende vrachtwagens en opgestoken duimpjes van inzittenden. Maar niet iedereen toeterde uit sympathie: er waren ook de nodige opgestoken middelvingers te zien.

Wat je ook van dit protest en de ondersteunende uitingen vindt: het benadeelde in elk geval niemand. Het veroorzaakte geen levensgevaarlijke situaties op de weg, het belemmerde geen ambulances of artsen die met spoed onderweg waren, er werden geen bomen gerooid uit frustratie, er werden geen strobalen in brand gestoken en er werd geen mest op de rijbaan gespoten.

boerenprotest

boerenprotest

boerenprotest

Reacties

Cookieinstellingen