Zondag niet te missen: Doe Dag in het centrum van Geleen

Foto:

Een grote, bruisende braderie; koopzondag; live muziek en volop activiteiten voor kinderen en voor alle Formule 1-fans: zondag 3 juli is het Doe Dag 2022 in het centrum van Geleen.

Doe Dag begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Er zullen ongetwijfeld weer duizenden mensen naar het centrum van Geleen trekken. De grote braderie telt maar liefst 285 kramen, bemand door stille kramers en standwerkers. Er is werkelijk van alles te koop. Dit jaar staat ook de officiële Max Verstappen en Red Bull merchandise trailer in Geleen. Daar kun je terecht voor tal van artikelen die met wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen en Red Bull te maken hebben.

Doe Dag in Geleen heeft ditmaal bovendien een Formule 1-tintje, want behalve de genoemde trailer staat er ook een giga-groot scherm op de Markt waarop de Grand Prix Formule 1 van Groot Brittannië, die om 16:00 uur van start gaat, live kan worden gevolgd. Bovendien kunnen de echte race-fans zich voor even Formule 1-coureur wanen door in een van de race-simulatoren plaats te nemen, of deel uitmaken van een pit crew tijdens het bandenwisselspel. Ook kun je met een virtual realitybril over Max zijn schouder meekijken in een race.

Voor de jeugd valt er op de Nieuwe Markt van alles te beleven. Voor wie durft: er staat een 10 meter hoge en 60 meter lange kabelbaan. Maar er is ook een trampolinepark en een bungeejumpattractie. Ben je liever creatief bezig? Volg dan een workshop graffiti spuiten.

Voor de muziekliefhebbers zijn er optredens van Remco Gaiteros, Marleen Rutten, John Tana en Big Benny, voor en na de Grand Prix van Silverstone. Het muziekprogramma gaat door tot 22:00 uur!

Programma Doe Dag 2022

  • Alle activiteiten op Doe Dag zijn gratis toegankelijk.
  • 10:00-17:00 uur – braderie (gehele centrum)
  • 10:00-17:00 uur – winkels open (gehele centrum)
  • 10:00-17:00 uur – kidsplein met diverse activiteiten (Nieuwe Markt)
  • 10:00-17:00 uur – F1 Racing Event (Oude Markt)
  • 12:30-22:00 uur – Muziekplein met Limburgse artiesten (oude Raadhuis)
  • 16:00-18:00 uur – Live uitzending van de Grand Prix van Groot Brittannië op het circuit van Silverstone (voor het oude Raadhuis)

Tip: kom met fiets of openbaar vervoer

Omdat op 3 juli de Annastraat en de Rijksweg Centrum zijn afgesloten voor verkeer raadt de organisatie bezoekers aan om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar Doe Dag te komen.

Centrum Geleen

Cookieinstellingen