Excursie naar natuurgebied Dubbroek bij Maasbree

<em>Mortelsven Maasbree</em>
Mortelsven Maasbree
Foto: © Piet Fleuren

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars.

Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdagmiddag 20 juli weer een excursie plaats in het natuurgebied Dubbroek. De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant Boszicht, Provincialeweg 2, 5993 RG Maasbree.

De tocht duurt ongeveer 3 uur, deelname is gratis. Stevig schoeisel en wat muggencrème wordt aanbevolen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. We maken ook een rondje om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar.

Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen we stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen bewonderen. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied.

Deze veranderingen gaan de wandelaars zelf met eigen ogen aanschouwen. De gidsen gaan met hen op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt natuurgebied.

Cookieinstellingen