BS De Leeuwerik Einighausen doneert ruim 4300 euro aan Sittard-Geleen Helpt

Foto: Sittard-Geleen Helpt

Vorige week dinsdag is op basisschool de Leeuwerik in Einighausen een sponsorloop op het schoolplein georganiseerd.

Bijna alle 270 kinderen hebben die dag gesponsorde rondjes rond hun school gerend. Vorige maand heeft Michel van Dijke – initiatiefnemer van Sittard-Geleen Helpt – aan alle kinderen een presentatie gegeven over wat Sittard-Geleen Helpt allemaal doet voor met name Oekraïense vluchtelingen in Sittard-Geleen.

Megaopbrengst sponsorloop basisschool De Leeuwerik: € 4.340,70

Docent Tim Willems zegt: “We hebben geleerd hoe je voor iemand iets kan betekenen die dit echt nodig heeft. De kinderen hebben dit goed ter harte genomen en zijn bij ouders, vrienden, opa’s, oma’s, buren en kennissen langs gegaan om zich te laten sponsoren. Dit heeft geleid tot een heel mooi bedrag waarmee we Sittard-Geleen Helpt enorm kunnen helpen om activiteiten te blijven organiseren. Wij zijn super trots op alle kinderen van onze school”. Van Dijke zegt dat door deze superdonatie in de zomervakantie ook weer enkele activiteiten kunnen worden georganiseerd. Denk aan weer een dagje zwemmen of misschien wel een bezoek aan een pretpark of dierentuin.

Het nieuws kwam ook binnen bij de Oekraïense vluchtelingen verblijvend in Gemeente Sittard-Geleen. Van Dijke heeft een Whatsapp groep met 100 vluchtelingen. Victoria Brovikna verblijft momenteel met haar dochter Nastya (10) in het hotel Merici in Sittard. Ze zegt dat dit heel veel betekent voor haar en haar landgenoten uit Oekraïne. Ze danken alle kinderen en donateurs uit de grond van hun hart.

sponsorloop bs leeuwerik voor sittard-geleen helpt 1

Cookieinstellingen