Politie zoekt getuigen nachtelijke verkeersruzie in Sittard

Foto: Anke Hendrix

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft zich rond middernacht een verkeersruzie voorgedaan op de Dr. Philipsstraat in Sittard.

Daarbij raakte een persoon zwaargewond.

Het slachtoffer reed afgelopen nacht vanaf de Rijksweg-Noord de Dr. Philipsstraat in Sittard in, richting Nusterweg. Bij het zorgcentrum op de Dr. Philipsstraat haalt het slachtoffer het voertuig van verdachten in. Verderop in de straat parkeert hij zijn voertuig. Het voertuig van de verdachte stopt midden op de weg en de bijrijder stapt uit, waarna er een woordenwisseling ontstaat tussen het slachtoffer en de bijrijder. De bijrijder slaat tijdens de woordenwisseling de achterruit van het voertuig van het slachtoffer in. Het slachtoffer vernielde daarop de voorruit van de auto van de verdachten. Vervolgens steekt de met een mes bewapende bestuurder naar het slachtoffer. Deze weet de aanval af te weren, maar raakt daarbij zwaar gewond. De verdachten gaan er vervolgens richting Dr. Nolenslaan vandoor zonder zich om het zwaargewonde slachtoffer te bekommeren.

De verdachten reden in een kleiner model auto, grijze of beige van kleur. Merk en type zijn niet bekend. De auto heeft kunststof stootstrips aan de zijkanten en vermoedelijk een kapotte of beschadigde voorruit.

Heeft u informatie over dit verkeersconflict, de gezochte auto en de inzittenden? Neem dat contact op met de politie via 09008844 of anoniem via 08007000 en vermeld daarbij het BVH-nummer 2022111121.

Cookieinstellingen