Oldtimers ‘paraderen’ op 7 augustus weer in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In 2020 en in 2021 werd de Geleense Oldtimer Parade afgelast vanwege de beperkingen die golden tijdens de coronapandemie.

Dit jaar kunnen liefhebbers van classic cars en van echte oldtimers op zondag 7 augustus weer hun hart ophalen in het centrum van Geleen. Van museumwaardige exemplaren uit het begin van de vorige eeuw tot en met modellen van pak hem beet 25 jaar geleden nemen deel aan de Oldtimer Parade.

Vanaf 09:00 uur rijden de eerste oldtimers en classic cars de Markt in Geleen op. Vanaf 10:00 uur vertrekken de deelnemers aan een toerrit. Rond 12:00 uur keren ze daarna weer terug op de Markt en zijn de deelnemende voertuigen van dichtbij te bekijken. Dan is er ook van alles te zien en beleven. Zo kun je een ritje maken in een grote stoomwagen uit 1913.

Bij menige oudere toeschouwer zullen bij het zien van al die vaak net zo oude of oudere auto’s herinneringen opborrelen aan vroeger tijden, toen ze als jongeling hun eerste auto kochten, meestal een tweede- of ouderehands exemplaar. En dan is het leuk om datzelfde model uit pak ‘m beet 1968 weer in volle glorie te zien staan en voorbij te zien rijden. Mooi gerestaureerd, vakkundig overgespoten, het chroom blinkend gepoetst. Modellen van allang en breed uitgestorven producenten van DKW tot Simca, van Panhard tot Rover, van Anglia tot Morris. Maar ook tal van merken die nog steeds bestaan: bekende modellen van CitroĆ«n, Peugeot, Volkswagen, Opel, Mercedes, BMW, Renault en Ford, maar ook oude modellen van Ferrari, Rolls Royce en Jaguar. Een dag vol nostalgie en genieten van de mooie vormen, oude techniek en geluiden van de oude heilige koe.

affiche geleense oldtimer parade 2022

Reacties

Cookieinstellingen