Informatie over stikstofplannen voor bezoekers Oude Ambachten

Foto: © Guus Queisen

Morgen, zondag 7 augustus, vindt in Einighausen van 13:00 tot 18:00 uur de veertigste editie van het Oude Ambachtenfestival plaats.

Daarin is veel aandacht voor het boerenleven uit tijden van lang voor het stikstofdebat.

Het stikstofdebat en de nogal agressieve protesten van sommige boeren houdt de gemoederen in ons land de laatste weken flink bezig en een oplossing van het conflict over de kabinetsplannen lijkt nog ver weg.

Op de Oude Ambachtenroute tref je op de Stroetlingsweg de melkveehouderij aan van Jan Jessen, die zijn bedrijf dan openstelt voor het publiek en daarbij uitgebreid uitleg geeft over de melkproductie van zijn koeien.

Dit jaar gaat de informatieverstrekking nog een stuk verder, zo blijkt uit een artikel op stal-en-akker.nl. Daarin vertelt Jessen, tevens voorzitter van de stichting die het Oude Ambachtenfestival organiseert, dat hij bezoekers van het festival zondag ook zal informeren over de stikstofplannen en welke gevolgen die zullen hebben voor bijvoorbeeld zijn bedrijf. “Op basis van de huidige kennis en het beschikbare kaartmateriaal proberen we de uitwerking van de stikstofplannen voor de boeren en de inwoners van deze regio onder de aandacht te brengen,” zo zegt Jessen.

Reacties

Cookieinstellingen