Actie voor Hoop doneert 3000 euro aan Toon Hermans Huis

Foto: SGN

Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) besloot in het voorjaar van 2021 te stoppen met de Samenloop voor Hoop.

Tijdens de Samenloop voor Hoop werd 24 uur gewandeld, waarbij de deelnemers gelden bijeenbrachten door zich te laten sponsoren. Het evenement bracht landelijk duizenden mensen op de been en werd gedragen door enthousiaste lokale vrijwilligers. De teleurstelling was dan ook groot toen KWF de stekker uit het evenement trok.

In Geleen liet men zich daardoor evenwel niet van de wijs brengen en besloot men om de stichting Actie voor Hoop in het leven te roepen om met de HoopLoop een vervolg te geven aan de Samenloop voor Hoop.

Op Pinkstermaandag werd de eerste HoopLoop gehouden in centrum van Geleen. Ondanks het slechte weer die dag liepen honderden mensen tal van rondjes door het Geleense centrum. Aan het einde van de dag maakte de organisatie bekend dat er een bedrag van 45 mille bijeen was gebracht. Na aftrek van alle voor het evenement gemaakte kosten bleef er nog een fraai bedrag over, dat ten goede komt aan diverse initiatieven die zich bezighouden met kankeronderzoek en kankerpatiënten. In totaal wordt er 35.000 euro gedoneerd aan drie verschillende initiatieven.

Vandaag reikten Jan Dols en René Kokkelmans namens Actie voor Hoop een cheque ter waarde van 3.000 euro uit aan het Toon Hermans Huis in Sittard.

Ook het mede door Zuyderland gesteunde project Look Good – Feel Better kan rekenen op een donatie. Kankeronderzoekfonds Limburg ontvangt met 30.000 euro de grootste donatie.

Voorzitter Jan Dols liet weten dat Actie voor Hoop ook volgend jaar weer een HoopLoop wil organiseren. Het Hoophuis in het centrum van Geleen blijft een ontmoetingsplek waar diverse acties worden georganiseerd en waar onder andere zelfgemaakte spullen worden verkocht.

Op de foto boven dit bericht van links naar rechts: Carla Janssen, Christel Aelfers, Huub Gubbels (allen Toon Hermans Huis), Jan Dols en René Kokkelmans (Actie voor Hoop), Paul Op Heij (Toon Hermans Huis).

Cookieinstellingen