Pro-formazitting rechtbank in zaak Donny M.

<em>De rechtbank in Maastricht</em>
De rechtbank in Maastricht
Foto: CC0

Op woensdag 14 september vindt in rechtbank Limburg in Maastricht de eerste pro-formazitting plaats in de rechtszaak tegen Donny M. uit Geleen.

M. wordt verdacht van ontvoering van en moord op de negenjarige Gino van der Straeten uit Maastricht. Gino verdween op woensdagavond 1 juni van een speeltuintje in Kerkrade, dicht bij de woning van een zus bij wie hij logeerde. Honderden vrijwilligers, agenten, brandweerlieden en veteranen hielden de daaropvolgende dagen zoekacties in Kerkrade. Alle hoop bleek vergeefs toen Gino zaterdagochtend 4 juni dood werd gevonden aan de Landgraaf in Geleen.

Tijdens de zitting, die om 10:00 uur begint, vindt nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats, maar wordt de stand van het onderzoek besproken en komt de verdere planning van de strafzaak aan de orde. Ook beslist de rechter dan of de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven of dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten.

Belangstellenden kunnen de zitting enkel volgen in Wijkcentrum Het Ruweel, Malbergsingel 62, Maastricht (open vanaf 09:00 uur).

Cookieinstellingen