Openluchtopera krijgt mogelijk een vervolg

Foto: SGN

In 2019 bracht Opera Classica Europa de openluchtopera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart bij Kasteel Limbricht. Het werd een geslaagde uitvoering die naar meer smaakte.

Initiatiefnemer Frank Keysers legde dan ook voor 2020 Opera Classica Europa vast voor de uitvoering van de opera Nabucco van Giuseppe Verdi. Ten gevolge van de coronapandemie ging dat feest helaas niet door en kon ook in 2021 geen uitvoering worden verzorgd.

Dit jaar lukte het allemaal wel. Weliswaar niet tegen het fraaie decor van Kasteel Limbricht, maar wel in de Jardin d’Isabelle, de intieme ‘Geheime Tuin’ tussen Dominicanenwal en Markt in Sittard. Ditmaal stond La Traviata van Giuseppe Verdie op het programma. Opera Classica Europa wist gedurende twee avonden een kleine 800 bezoekers een mooie avond te bezorgen.

Organisator Frank Keysers laat weten dat alle bij de uitvoering betrokken partijen en het aanwezige publiek enthousiast waren over de uitvoering. “Dus mijn droom om er een traditie van te maken komt dichterbij …,” zo laat hij weten. “Maar eerst volgt er met alle betrokkenen een evaluatie van het openluchtspektakel.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen