Arriva schaalt op voor de jaarlijkse septemberpiek in het OV

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ieder jaar in september beleeft het openbaar vervoer traditioneel een piek in de reizigersaantallen. Vandaar dat Arriva per 5 september haar huidige vakantiedienstregeling opschaalt.

In september starten de meeste onderwijsinstellingen met het nieuwe schooljaar en gaan veel forensen weer aan het werk. Wel blijven de verwachte reizigersaantallen, ondanks de piek, nog altijd zo’n 20% achter bij de periode van vóór corona.

Vooruitlopend op deze naderende reizigerspiek heeft Arriva deze week haar dienstregeling voor het najaar bekendgemaakt. Daarbij is rekening gehouden met verwachte reizigersaantallen en met de beschikbaarheid van personeel en materieel.

Busdienstregeling

Voor de bussen gaan we per september de huidige dienstregeling opschalen op ritten waar de grootste reizigersaantallen worden verwacht. Daar zetten we extra ritten en extra lange bussen in. Dat geldt bijvoorbeeld tijdens de spitsuren naar de onderwijsinstellingen.

Treindienstregeling

Vanaf maandag 5 september gaat Arriva in Noord-Limburg de spitsritten (RS11 Nijmegen – Venray/Venlo) weer rijden. In Zuid-Limburg blijft de huidige dienstregeling nog gelden tot en met zondag 6 november 2022.

De wijzigingen per 5 september zijn terug te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling en zijn verwerkt in de diverse reisplanners.

Keuzes maken

De dienstregeling voor de bussen en voor de treinen in Zuid-Limburg is nog niet ideaal maar het is wel de meest optimale regeling die onder de huidige omstandigheden te maken is. Arriva heeft, net als andere bedrijven in het OV en in andere sectoren, te maken met personeelskrapte en een hoger verzuim dan normaal. Er worden momenteel nieuwe treinmachinisten en buschauffeurs geworven en opgeleid, maar dat resulteert nog niet in een dienstregeling zoals gewenst. Daarom blijft Arriva de komende maanden fulltime en parttime personeel werven en opleiden. Wie interesse heeft kan kijken op werkenbij.arriva.nl.

Plan je OV reis

De actuele dienstregeling is altijd zichtbaar in de reisplanners. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via de App Store en Google Play Store).

Reacties

Cookieinstellingen