Verkeersmaatregelen rond Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen

Foto: SGN

Aanstaande zaterdag 3 september vindt weer een etappe van de wielerwedstrijd Simac Ladies Tour in Sittard-Geleen en Beekdaelen plaats.

De Simac Ladies Tour is de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux. Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van locaties in Sittard-Geleen.

Etappe 5, een individuele tijdrit

Sittard-Geleen is dit jaar de plek waar de vijfde etappe, een individuele tijdrit, start en finisht. De rensters krijgen een glooiend parcours van 17,8 km voorgeschoteld met daarin twee venijnige klimmetjes. De route gaat voor een groot gedeelte door de gemeente Beekdaelen. De start is om 11:45 uur op de Botkuilweg in Munstergeleen en de finish van de laatste renster is gepland om 14:00 uur op Watersley. De tijdrit zou wel eens veel invloed kunnen hebben op het algemeen klassement. Lijkt het u leuk om de tour van dichtbij mee te maken? Dat kan aan de start, finish of langs het parcours.

Route en omleidingen

In verband met voorbereidende verkeers- en veiligheidsmaatregelen, en parcoursverkenningen wordt het volledige parcours afgesloten van 10:00 tot 14:30 uur. Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer en fietsers niet toegestaan over het parcours te rijden. Verder wordt u verzocht om huisdieren aan te lijnen of zo veel mogelijk binnen te houden, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen niet mogelijk. Wie aan of binnen het parcours woont krijgt het advies zijn auto op 3 september vóór 09:00 uur buiten het parcours te parkeren. Aanwonenden en inwoners van het gebied binnen het parcours zijn hiervan met een brief op de hoogte gesteld.

Afbeelding parcours Simac Ladies Tour

Meer informatie

Meer informatie over de Simac Ladies Tour en de deelnemers is te vinden op www.simacladiestour.nl.

Reacties

Cookieinstellingen