Intersport een jaar later: prima geland in Makado

Foto: © Intersport Makado

Morgen is het precies een jaar geleden dat de Intersport Megastore op retailpark Sittard Geleen – voorheen bekend als Gardenz – op last van de gemeente Sittard-Geleen de deuren sloot.

Een jaar later beschikt Intersport over een volledig nieuwe, 2000 vierkante meter grote winkel in winkelcentrum Makado in Beek.

Michel Geurts en Ronald de Bruyn, trotse eigenaren van de nieuwe winkel: “Nieuw klinkt alsof we net open zijn in Makado, maar dat is allesbehalve het geval. Op 4 december 2021, zes weken nadat de winkel op het retailpark sloot, openden we hier al een pop-up store en vanaf dat moment waren we weer volledig open. Sinds een paar weken is de winkel geheel vernieuwd. Ook tijdens de verbouwing, die in totaal 10 weken heeft geduurd, zijn we geen moment dicht geweest en dat is dan ook de reden dat we geen officiële opening hebben gehouden.”

Het tweetal is dik tevreden met hoe de zaken gaan. “We hebben wat dat betreft nog geen moment spijt gehad van de – gedwongen – verhuizing naar Makado. Maar dat neemt niet weg dat we het met name voor de klanten uit Sittard-Geleen erg vervelend vonden. Gelukkig hebben we bijna alle klanten weten te behouden en krijgen we er hier ook de nodige nieuwe klanten bij.”

Bij Intersport Makado kun je terecht voor een keur aan sportartikelen en kleding op het gebied van training, hardlopen, outdoor en balsporten als voetbal, tennis en hockey. Intersport houdt voor meerdere verenigingen en scholen een kleine voorraad club- en schooltenues en sporttassen aan om zo optimale service te kunnen verlenen. Binnenkort beschikt Intersport Makado ook over de mogelijkheid om zelf (sport)kleding te bedrukken.

Wat eraan voorafging

Intersport opende op Hemelvaartsdag 2016 op Gardenz in Sittard-Geleen een grote nieuwe winkel. Dat was niet conform het daar geldende bestemmingsplan. Onder de voorwaarde dat Intersport na vijf jaar zou verhuizen naar een nieuw onderkomen op de Sportzone bij het stadion van Fortuna Sittard verleende de gemeente een tijdelijke vergunning.

Vijf jaar later was Intersport echter niet meer van plan naar de Sportzone te verhuizen, omdat het bedrijf het bedrijfseconomisch niet verantwoord achtte om die overstap te maken. De gemeente weigerde echter de vergunning aan Intersport op het inmiddels tot retailpark Sittard Geleen omgedoopte Gardenz te verlengen, ondanks een door duizenden inwoners ondertekende petitie om Intersport daar te behouden.

Op 23 september ging de winkeldeur in Sittard-Geleen definitief dicht.

Eind dit jaar gaat op de Rijksweg in Geleen ook Matchpoint Sports dicht en dan beschikt Sittard-Geleen, een gemeente met ruim 92.000 inwoners die zich graag als sportstad afficheert, niet meer over een breed geoutilleerde sportwinkel. De conclusie die zich opdringt is dat de razendsnelle ontwikkelingen op retailgebied door gemeentelijke bestemmingsplannen niet goed bij te houden zijn.

Reacties

Cookieinstellingen