Afgelopen week 7.719 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 7.719 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 12.311 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 426 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), tegenover 572 vorige week. De IC’s namen de afgelopen week 33 patiënten met SARS-COV-2 op, 20 minder dan een week eerder. De afgelopen week zijn 29 (een week eerder 38) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 44 werd van 11.801 geteste personen de uitslag bekend: 6.229 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 16.935 ontvangen uitslagen er 9.790 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 43 op week 44 gedaald van 57,8% naar 52,8%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat opname in het ziekenhuis nodig is. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen