’t Maske hingk weier aan ’t balkón oppe Mert

Foto: SGN

Met een korte plechtigheid werd op de elfde van de elfde om 19:11 uur het Maske weer opgehangen aan het balkon op de Markt.

Culturele vereniging De Mander en Zitterd Saame hadden voor de onthulling van het masker Vorst Marot Jan I en de grootvorsten Harrie I en Frits I uitgenodigd. Twee muzikanten van de Marottekapel speelden Zitterd Allein. Het masker blijft aan het balkon hangen tot de avond van carnavalsdinsdag.

Waar in Roermond de binnenstad uitpuilde met Limburgers uit alle windstreken die er de start van het vijfde seizoen kwamen vieren was het vrijdag in Sittard stil. Vanavond komt daar verandering in, wanneer de Marotte, de Auw Prinse, de Senaat en het Optochkommitee Zitterd de nieuwe prins gaan ophalen. Die wordt onherkenbaar, op een platte kar, van de Stationsdwarsstraat naar de Markt gebracht, waar hij vervolgens officieel wordt uitgeroepen en aan het publiek wordt voorgesteld. En dat is een breuk met een lange traditie, want de nieuwe prins was in Sittard nooit aanwezig bij zijn uitroeping. Aansluitend volgt er een programma waaraan verschillende artiesten en Herriemenie Miserabel hun medewerking verlenen, afgewisseld door verschillende Zaate Hermeniekes.

Cookieinstellingen