Update Zuyderland stand van zaken contracten zorgverzekeraars 2023

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zuyderland is op dit moment nog volop in gesprek met zorgverzekeraars over de contracten voor 2023.

Met een aantal zorgverzekeraars heeft Zuyderland nog geen contract kunnen afsluiten.

In onderstaande tabel wordt per zorgverzekeraar de stand van zaken weergegeven voor de medische specialistische zorg, de GGz, de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV), en de wijkverpleging.

De zorgverzekeraars waarmee Zuyderland voor 2023 een contract heeft afgesloten zijn aangemerkt met een , de niet gecontracteerde zorgverzekeraars voor 2023 zijn gemerkt met een .

Let op, als er (nog) géén afspraak is met betreffende zorgverzekeraar voor 2023:

Is er geen afspraak met je gewenste zorgverzekeraar informeer dan bij de verzekeraar hoe deze omgaat met vergoeding van zorg bij Zuyderland. Verzekeraars gaan hier verschillend mee om.

Wanneer Zuyderland uiteindelijk geen contract sluit met een zorgverzekeraar, dan brengt Zuyderland de zogenaamde passantenprijs bij de patiënt in rekening. Deze rekening betaalt de patiënt aan Zuyderland. Vervolgens kan de patiënt deze indienen bij zijn zorgverzekeraar en krijgt de patiënt (een deel van) de behandeling vergoed.

Als u niet geconfronteerd wenst te worden met dergelijke extra bijbetalingen voor uw behandeling binnen Zuyderland, dan doet u er goed aan om te bekijken of uw huidige polis geschikt is. U kunt nog tot en met 31 januari 2023 overstappen naar een andere polis bij de huidige of een andere zorgverzekeraar als u uw oude polis uiterlijk op 31 december van 2022 heeft opgezegd.

Heeft u één van de in de tabel aangegeven budgetpolissen? Dan geldt daarvoor dat er geen contract is voor 2023. Hierover lopen geen onderhandelingen en dit is dan ook definitief. 

Onderstaand overzicht is door Zuyderland gepubliceerd op 16 januari 2023.

overzicht gecontracteerde zorgverzekeraars zuyderland

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen