Eer­ste ge­spreks­ron­de coalitievorming van start met ver­ken­ner Jan Schrij­en

Foto: CC0/Ziko - CC BY-SA 3.0 - uitsnede van origineel

Vandaag start de eerste gespreksronde van Jan Schrijen op verzoek van de BoerBurgerBeweging (BBB) in het kader van de verkenningsfase over het vormen van een coalitie in Limburg.

De heer Schrijen heeft alle 13 partijen uitgenodigd voor gesprekken. Het eerste gesprek was met de BBB. Het doel van de gesprekken is om de mogelijkheden en randvoorwaarden te onderzoeken om te komen tot een stabiel provinciaal bestuur dat oog heeft voor de opgaven en zorgen in de Limburgse samenleving. Daarna zullen een of twee verdiepende gespreksrondes volgen die uiteindelijk leiden tot een advies aan Provinciale Staten op basis waarvan een vervolgstap (de informatiefase) gezet kan worden. De heer Schrijen wil zijn advies uiterlijk 12 april aanstaande afronden om het vervolgens aan te bieden aan Provinciale Staten.

Externe reacties krijgen plek in volgende fase

In deze verkenningsfase worden primair de standpunten van de verschillende politieke partijen nader geduid en besproken. In de informatiefase die hierop volgt kan de Limburgse samenleving en iedereen die wil, suggesties, ideeën en aanbevelingen aandragen. Hiervoor zal te zijner tijd een speciaal e-mailadres en website beschikbaar komen.

Cookieinstellingen