Groove Garden moet verhuizen bij herontwikkelen ESCS-locatie

<em>Entree Groove Garden 2023</em>
Entree Groove Garden 2023
Foto: SGN

Tijdens de raadsvergadering van 12 en 13 juli kwam het agendapunt Voorkeursdenkrichting voor invulling van het voormalige ESCS-terrein aan de orde.

Volgens de raadsfractie GroenLinks/PvdA zou herontwikkeling van de voormalige ESCS-locatie een aanleiding kunnen zijn om het daar sinds een aantal jaren gehouden Groove Garden Festival naar een andere locatie te verplaatsen. Het festival is volgens de fractie elk jaar weer goed voor discussie wanneer het terrein wordt geklepeld om het geschikt te maken voor het festival. Het festival wordt bovendien gehouden midden in het broedseizoen, dat valt tussen 15 maart en 15 juli.

De fractie diende daarom een motie in waarmee het college van B&W wordt opgeroepen om in gesprek te gaan met de organisatie van Groove Garden om mogelijke alternatieve locaties voor het festival voor te leggen en te bespreken om te onderzoeken waar het festival vanaf 2025 plaats kan vinden. Daarbij moet dan wel rekening worden gehouden met een eventuele impact voor de natuur op de nieuwe locatie. De motie werd door de gemeenteraad aangenomen.

De organisatie van Groove Garden heeft eerder al aangegeven open te staan voor verhuizing naar een andere locatie.

Cookieinstellingen