Thei Hunnekens trofee voor ‘Ich aom Zitterd’

Foto: SGN

Zaterdagavond vond op de Markt in Sittard een zeer sfeervolle tweede editie van de Alaaf-trap plaats.

Met dit evenement opent Stadscarnavalsvereniging De Marotte sinds vorig jaar op de Elfde-van-de-Elfde het nieuwe carnavalsseizoen. En dat gebeurde in een uitstekende sfeer op een goed bezette Markt met veel muziek én de uitroeping van de nieuwe stadsprins, die op 6 januari aanstaande Ruud II mag opvolgen in het jubeljaar van De Marotte: die vier in 2024 het 13×11-jarig jubileum.

De aankomende hoogheid werd, vermomd en gezeten op een troon op een platte kar van de Stationsdwarsstraat naar de Markt gereden, onder muzikale begeleiding van harmonie St.-Joseph en vergezeld door leden van De Marotte, Auwt Prinse Zitterd, Senaat en Optoch Kommitee.

Voordat het masker van de aanstaande stadsprins – Nick Smeets – werd afgezet was het podium voor de drie finalisten van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer. Het publiek was de jury. Er kon gestemd worden via de app van Radio Nónnevot. Daarbij kwam het liedje Ich Aom Zitterd als winnaar van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2024 uit de bus. Het lied van Theo Wezenberg werd gezongen wordt door Nigel Tummers en Luc Eijkenboom werd daarmee verkozen als Marottesjlager 2024 en won daarmee de befaamde Thei Hunnekens Wisseltrofee.

Op de tweede plek eindigde Ich kèn d’r neit genóch van kriege, gezongen door Cyrille Niël en geschreven door (prinsenvader) Sjohn Smeets. Koeraasj werd daarmee derde met Veer wille niks misse. Hun lied is gemaakt door Guus Steinen.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat het ZVK een nieuwe opzet kreeg. Waar de liedjeswedstrijd voorheen op één avond plaatsvond wordt de strijd nu verdeeld over twee evenementen. Tijdens de eerste avond deden tien deelnemers een gooi naar de titel. Drie finalisten bleven over en streden zaterdag om de prijzen.

De liedjes worden op korte termijn geüpload naar de gebruikelijke streamingsdiensten.

Cookieinstellingen