Tweelingbroers carnavalsprins bij CV De Narre

<em>V.l.n.r.: Noël, Bram en Sam</em>
V.l.n.r.: Noël, Bram en Sam
Foto: CV de Narre

Carnavalsvereniging De Narre uit de Sittardse wijk Overhoven heeft afgelopen weekend maar liefst drie prinsen uitgeroepen.

Noël Haen wordt op zondagmiddag 14 januari 2024 geïnstalleerd als de nieuwe jeugdprins van ’t Narreriek.

Het ‘grote’ prinsschap kent dit jaar een duo-bezetting: de twee-eiige tweeling Bram en Sam van Zetten zwaaien dit jaar gezamenlijk de scepter over het gebied tussen ‘sjpaordiek en keutelbaek’. Het duo wordt op 6 januari officieel geïnstalleerd in Narretempel Oos Kaar aan de Geldersestraat 41.

Vorst Rob I van CV De Narre dacht voor de komende twee jaar alvast een prins binnen te hengelen, maar dat pakte anders uit: de broers Bram en Sam hebben hun leven lang alles samen gedaan en daarom wilden ze ook graag samen prins zijn. Daar kun je toch onmogelijk tegen zijn, ook omdat dit niet de eerste keer is dat het prinsschap door twee broers samen wordt ingevuld: in de vorige eeuw gingen Marc en Luc Langeveld hen voor.

Bram en Sam hebben de vastelaovend diep in de genen zitten, want het zijn de achterkleinzoons van Zef Egger. Hij was de laatste vorst van de Pirotte, de voorloper van CV de Narre.

Vooruitstrevend

Prinses Kelly I krijgt met Bram I en Sam I twee waardige opvolgers. CV de Narre laat weten dat Kelly na haar aftreden zal toetreden tot de Wieze Raod van CV de Narre. “Vanaf dit carnavalsseizoen blijft CV de Narre ook dames toelaten als lid van de Wieze Raod en wordt daarmee een gemengde vereniging”, zo laat Vorst Rob I weten. Voor carnavalsverenigingen is dat vooruitstrevend te noemen.

Cookieinstellingen