Gemeente zoekt nog stembureauleden voor EU-verkiezingen

<em>Stembureau Ligne</em>
Stembureau Ligne
Foto: SGN

 

Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Om de verkiezing goed te laten verlopen, zoekt de gemeente nog stembureauleden. Iets voor u? Meld u aan!

Hoe ziet de samenstelling op het stembureau eruit?

Op alle 43 stembureaus in Sittard-Geleen zitten meerdere stembureauleden en één voorzitter. Iedereen kan zich aanmelden als stembureaulid. De voorzitter is altijd een ambtenaar. De voorzitter is de eindverantwoordelijke voor het stembureau.

Ochtend- en middagdienst

Er is een ochtenddienst en een middagdienst. De stembureauleden die ochtenddienst hebben, beginnen om 07:00 uur. Zij gaan door tot 16:00 uur. Om 15:45 uur begint de middagdienst. Deze dienst is afgelopen als alle stemmen zijn geteld en de stembussen zijn opgehaald.

Wat doet een stembureaulid?

Als lid van het stembureau heeft u verschillende taken. Zo wijst u kiezers op belangrijke informatie bij de ingang, controleert u de identiteit, beantwoordt u vragen bij de stembus en helpt u (bij de middagdienst) met het tellen van de stemmen.

Als stembureaulid levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

Hiervoor volgt u een digitale training

De gemeente kan u pas bij een stembureau indelen als u de digitale training (e-learning) heeft afgerond. Deze training helpt u om goed voorbereid te zijn op uw werk bij het stembureau.

U krijgt ook een vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid is 110 euro (bruto) voor de ochtenddienst en 135 euro (bruto) voor de middagdienst.

Meld u nu aan!

Bent u 18 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te helpen? Meld u dan aan via [email protected]. Vermeld ‘Aanmelding stembureaulid’ in het onderwerp van uw mail. Aanmelden kan nog tot en met 25 mei. De gemeente laat u uiterlijk de week van 27 mei weten of u bent ingepland.

Vragen?

Stel uw vraag gerust via [email protected].

 

Dossier: Verkiezingen
Cookieinstellingen