Bewegen, ontmoeten en cultuur voor mensen met beginnende dementie

15 jul , 20:00 Nieuws
activteit ouderen
Stichting Ecsplore en Knooppunt Informele Zorg (onderdeel van de MIK & PIW Groep) slaan de handen ineen.
Vanaf deze zomer organiseren zij 10 maandagen die in het teken staan om mensen met beginnende dementie en mantelzorgers samen te brengen in de gemeente Sittard-Geleen.
De aftrap is op maandag 15 juli met stoelyoga in de Mijnlampzaal van Wijksteunpunt De Linde. Tijdens het programma is er ook een samenwerking met Festival de Nederlandse Dansdagen, waarbij de organisaties mensen met beginnende dementie samenbrengen middels een participatievoorstelling waar samen wordt gedanst. Ook Beppie Kraft brengt in aanloop naar de 11e van de 11e de deelnemers in beweging tijdens een muzikaal intermezzo. Tenslotte is musicalster Suzan Seegers gecontracteerd om extra glans aan dit prachtige programma te geven. De maandagen vinden afwisselend plaats in De Hanenhof en Wijksteunpunt de Linde in Geleen en in het Toon Hermans Theater in Sittard.
Marjon Hermans (mantelzorgconsulent) en Timo Haberland (combinatiefunctionaris senioren), “Het is mooi om het samenspel te zien tussen de gastdocent en de deelnemers, maar ook de dynamiek tussen de deelnemers onderling. Ook de samenwerking tussen Stichting Ecsplore en Knooppunt Informele Zorg tillen we naar een hoger niveau waarbij bewegen, ontmoeten en cultuur samenkomen.
Mark Mülders, Combinatiefunctionaris Cultuur, “Er is een cultureel programma samengesteld dat ik graag iedere inwoner van Sittard-Geleen, die te maken heeft met beginnende dementie en de mantelzorger, op recept wil aanbieden. De prachtige stem van Suzan Seegers zorgt ongetwijfeld voor soelaas voor hen die deze middagen bezoeken.”