Op 19 oktober wordt de Marc Cornelissen Brightlands Award uitgereikt. Brightlands is op zoek naar een duurzaamheidspionier die in de geest van Marc Cornelissen, met moed en doorzettingsvermogen grenzen doorbreekt om klimaatverandering tegen te gaan en de circulaire transitie helpt versnellen.
De Marc Cornelissen Brightlands Award is een aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers, geïnspireerd door de nalatenschap van Marc Cornelissen (1968-2015). Brightlands heeft net als Marc mensen nodig die de brug weten te slaan tussen de abstracte kennis en de wereld om ons heen, individuen die grenzen kunnen verleggen. Aan deze aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van €35.000 verbonden. Het bedrag dient te worden besteed aan concrete activiteiten die het project van de winnaar naar een volgende fase kan brengen.
In een pitchronde krijgen geselecteerde topkandidaten de kans zich te nomineren voor de Award. Deze topkandidaten krijgen op basis van hun behoefte en interesse, de gelegenheid om nader kennis te maken met het Brightlands netwerk en dat van de partners van de Award.
Ben jij zo'n pionier? Jouw deelname aan deze Award kan de volgende stap zijn van je persoonlijke expeditie, op weg naar versnelling van de circulaire transitie voor een toekomstbestendige samenleving.
Denken, dromen, durven en doen, over geografische, wetenschappelijke en organisatorische grenzen heen: dat was Marc Cornelissen tot aan zijn onverwachte dood in 2015. Als professionele avonturier had hij één passie, klimaatverandering tegen te gaan en onze aarde te beschermen. Hij had de moed, leiderschap, ondernemerschap om te kiezen voor andere wegen om het belang van klimaatverandering onder de aandacht te brengen en het onderzoek hiernaar te ondersteunen.
De impact van klimaatverandering is elke dag voelbaar. Het is deze urgente context waarin deze award zijn waarde wil bewijzen door duurzaamheidspioniers aan te moedigen om vooral door te zetten. De circulaire transitie is een belangrijk antwoord op klimaatverandering. We hebben echter veel pioniers nodig om de circulaire transitie te versnellen en de balans met de aarde te herstellen voor de komende generaties. Daarbij hoort dat we op een andere manier met ons voedsel en afval omgaan, maar ook dat het gebruik van land en energiebronnen moet veranderen en we bewuster en gezonder gaan leven.
Bron: Provincie Limburg