Olympische Avond in Filmhuis ZICHT met Olympische gasten

17 okt , 16:00 Nieuws
olympische ringen
© Freep!k
Op vrijdag 18 oktober beleef je in filmhuis ZICHT een avond vol Olympische inspiratie! Samen met onze enthousiaste filmhuisvrijwilliger en sportfanaat Ton van der Eerden blikken we terug op de glorie, offers en prestaties van de Olympische Spelen.
En dat doen we niet alleen: Ton neemt drie bijzondere gasten mee die hun Olympische verhalen van dichtbij hebben meegemaakt:
  • Joop Broens, de succesvolle coach die Sharon Walraven begeleidde naar Paralympisch goud in Beijing 2008.
  • Cor Lambregts, langeafstandsloper en deelnemer aan de Olympische Spelen van 1984.
  • Enith Brigitha, de legendarische zwemster die tweemaal brons won op de Olympische Spelen van 1976.
In een boeiende en persoonlijke talkshow gaan onze Olympische gasten in op prangende vragen als: ‘Welke opofferingen moeten sporters doen om een Olympisch ticket te bemachtigen?’ en ‘Is al dat harde werk achteraf gezien écht de moeite waard?’  Hun verhalen zullen je raken, inspireren én een unieke kijk bieden op de wereld van topsport.
Daarna kijken we samen naar de indrukwekkende documentaire 0,03 seconde, waarin regisseur Suzanne Raes topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal volgt in hun race naar de Olympische Spelen van 2016. Deze film laat de spanning, strijd en opofferingen van topatleten zien, waar succes en mislukking soms letterlijk op een fractie van een seconde liggen. Een inspirerende en meeslepende kijk achter de schermen van topsport, waar de inzet enorm is en de kans op eeuwige roem of roemloze afgang angstaanjagend dichtbij elkaar liggen.
En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je na de film de kans om al je vragen te stellen tijdens een exclusieve Q&A met onze Olympische gasten! Dit wordt een unieke avond vol sportieve verhalen, heldendaden en onvergetelijke momenten.
Datum: vrijdag 18 oktober
Locatie: Filmhuis ZICHT
Aanvang: 19:30 uur
Info en Tickets: www.filmhuiszicht.nl/activiteit/zicht-op-de-olympische-spelen
Zorg dat je erbij bent voor deze Olympische reis vol inspiratie, film en bijzondere ontmoetingen. Het wordt een avond om niet te missen!