Politie pakt van stalking verdachte vuurwapengevaarlijke man op

14 jun 2021, 18:10 Nieuws
politieauto en kogelwerend vest politie basisteam westelijke mijnstreek
Afgelopen zaterdag heeft de politie bij Geleen een man aangehouden op verdenking van stalking van zijn ex-vriendin.
Even voor vijf uur in de middag meldde een vrouw vanaf de Westelijke Randweg dat ze werd gevolgd door haat ex-vriend. Omdat de ex-vriend bij de politie bekendstaat als vuurwapengevaarlijk gingen verschillende eenheden in kogelwerende vesten op zoek naar de stalker.
De ex-vriend werd in de buurt van de Westelijke Randweg gesignaleerd en kreeg een stopteken, dat door de man werd genegeerd. De daaropvolgende achtervolging werd uiteindelijk door de politie afgebroken omdat de snelheden erg hoog opliepen en er te veel risico was voor de omgeving. Het voertuig van de ex-vriend werd even later aangetroffen in de buurt waar de collega’s de achtervolging staakten.
Daarop werd Team Surveillancehonden Politie Limburg ingezet, waarbij werd een geurspoor van verdachte opgepakt. Na goed speurwerk werd de verdachte door de politie met getrokken vuurwapen aangehouden.
Bijvangst: de man bleek in Nederland nog 687 dagen celstraf uit te moeten zitten en daarnaast hangt hem ook in België nog een celstraf van vermoedelijk meerdere jaren boven het hoofd.