De 24-jarige D66-fractievoorzitter Pepijn Pi Van de Venne is door de leden van D66 unaniem herkozen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2026.
In 2022 werd Pi Van de Venne voor het eerst gekozen als lijsttrekker waarbij hij in maart van dat jaar toetrad tot de gemeenteraad van Sittard-Geleen, in de oppositie. Zeer recent – deze week – is Pi Van de Venne afgestudeerd in de opleiding European Studies aan de Universiteit Maastricht. Tot voor kort was hij werkzaam als beleidstrainee in het Europees Parlement bij Gerben-Jan Gerbrandy. In september start hij zijn Master European Studies.
‘’Met Pi Van de Venne – onze Mister Europe – hebben we een lijsttrekker die een winnaarsmentaliteit in zich heeft en beschikt over een groot internationaal partijnetwerk. Hij zet zich ook via dat netwerk in de Provincie, Den Haag en Brussel in voor de toekomst van Sittard-Geleen. De D66-leden kiezen daarmee opnieuw voor een lokale partijleider met een pro-Europese en progressieve koers voor onze stad. Als voorzitter van het Comité Flodder Filmhistorie zien we in Pi Van de Venne ook een lijsttrekker die midden in de lokale samenleving staat’’ aldus de voorzitter van de D66-verkiezingscommissie Leon Vaessen.
Pi Van de Venne geeft aan ‘’Unaniem herkozen worden is nog wat specialer: het laat zien dat ik het vertrouwen van de D66-leden heb waargemaakt gedurende de raadsperiode. Met talloze aangenomen moties en amendementen – zoals de lokale green deal, het gemeentewapen en het historische Huis aan de Markt – heeft D66 bewezen samen met constructieve partijen resultaat te boeken voor de inwoners. Dat succes bouwen we uit en in 2026 vertalen we het naar winst bij de verkiezingen. De tijd van politiek pappen en nathouden is voorbij. De opgaven waar we voor staan vragen om daadkracht en D66 is klaar om te leveren’’.
Als sociaal-liberale en pro-Europese middenpartij wil D66 de komende vier jaar het redelijke alternatief zijn voor inwoners van Sittard-Geleen. D66 zet in op een versnelling van de energietransitie en stedelijke vergroening, het versterken van de economische stabiliteit rond Chemelot en het midden- en kleinbedrijf, investeren in goed onderwijs en betaalbare woningbouw, én intensievere samenwerking in de Euregio met onze buurgemeenten in België en Duitsland.