Coalitie CDA-GOB+… in de maak

Wat de verkiezingsuitslag al deed verwachten: CDA en GOB lijken tot elkaar ‘veroordeeld’ bij het vormen van een nieuwe coalitie voor de komende vier jaar en voeren daarover onderling overleg.

Het GOB bleef bij de verkiezingen in zetelaantal gelijk, het CDA kreeg er een zetel bij. “Toch een teken dat de kiezer de inbreng van CDA en GOB gedurende de afgelopen vier jaren heeft kunnen waarderen,” zegt GOB-fractieleider Pieter Meekels. CDA en GOB hebben samen 17 van de 37 raadszetels. 
In een eerste bijeenkomst werd al duidelijk dat zowat elke partij in de gemeenteraad er vanuit ging dat een brede coalitie – een coalitie met CDA en GOB, aangevuld met een of meer kleinere partijen – de voorkeur genoot.
Afgelopen week heeft CDA-leider Noël Lebens een-op-een gesprekken gevoerd met de fractieleiders van alle andere partijen. Op basis daarvan volgen nu gesprekken met het GOB om tot een basisakkoord voor de vorming van een coalitie te komen. Het CDA-programma kan daarbij als uitgangspunt worden genomen.
Cookieinstellingen