Programma 2022-2026 van nieuwe lokale politieke partij P!T

Foto: Annet Wagener/SGN

De nieuwe lokale politieke partij P!T heeft afgelopen maanden hard gewerkt om samen, ook met externe partners, tot een programma te komen dat een goede basis biedt voor de komende 4 jaar in de gemeente Sittard-Geleen.

De accenten liggen voor P!T vooral op het gebied van de gewenste verandering in de bestuurscultuur. ”Met name op het gebied van communicatie valt er wat te halen en kunnen we een positieve verandering in gang zetten. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen”, aldus voorzitter en lijsstrekker Maud Schenk-Hermans.

Daarnaast wil PIT meer gebruik gaan maken van expertise die er te vinden is op plekken waar nu niet of nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Denk dan aan ervaringsdeskundigen, zoals andere gemeenten, die met dezelfde dossiers worstelen om deze op een goede manier vorm te geven. “We hoeven niet altijd het wiel uit te vinden; zeker als er mooie en goede oplossingen zijn waar we van kunnen leren.” Een positief effect van het gebruik maken van deze expertise is dat P!T gelooft dat er veel onnodige kosten mee bespaard kunnen. Geld wat op thema’s kan worden ingezet waar de inwoners van onze gemeente feeling mee hebben. “Een win-win- situatie wat P!T betreft.”

Op 16 maart 2022 hoopt P!T genoeg steun te krijgen van de inwoners van de gemeente om haar nieuwe ideeën daadwerkelijk om te zetten in daadkracht. Want hoe groter het aantal zetels, hoe groter de kans dat P!T haar ideeën kan omzetten naar realiteit.

kandidaten P!T

Reacties

Cookieinstellingen