Meer dan duizend nieuwe positief geteste patiënten

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat het aantal mensen dat positief is getest op coronavirus SARS-2 met 1019 is toegenomen naar 7431 in totaal.

Sinds de vorige update zijn er 78 patiënten overleden, wat het totaal overleden patiënten op 434 brengt. Het totaal aantal gemelde patiënten die zijn opgenomen (of geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 2151 (+315). De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar.

Het RIVM zegt dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toeneemt dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

COVID-19-in-Nederland-26-maart-2020

Reacties