Nabeschouwing Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles (1 – 1)

Sittard-Geleen, 28-04-2012 | Iedereen had er vertrouwen in voor de wedstrijd. Fortuna zou wel winnen van Go Ahead Eagles en Dordrecht of MVV zou wel punten gaan laten liggen. Eindelijk zou de nacompetitie weer eens gehaald worden, wat natuurlijk de bekroning zou zijn op een prachtig seizoen. De ambiance voor de wedstrijd was dan ook geweldig. Een mooie tifo actie en bijna 10.000 supporters op de tribunes die Fortuna dreigend zagen starten. Go Ahead werd meteen naar achteren gedrukt door snelle acties van Schreurs en Van Zaanen. Na bijna 7 minuten was het ook diezelfde Van Zaanen die vrij op de keeper aan kon gaan. Hij treuzelde echter te lang en schiet tegen de doelman op. Kans na kans ontstaat voor Fortuna, maar geen enkele bal gaat erin. Na bijna een half uur is het weer Van Zaanen met een levensgrote kans, maar hij mist weer. Enkele minuten later is het de kleine, maar o zo belangrijke Wouter Scheelen die de bal op de lat kopt. Go Ahead Eagles kan hier helemaal niets tegenover zetten. Na 41 minuten krijgen de mannen van Tini Ruys eindelijk loon naar werken. Vanaf de linkerflank komt een mooie voorzet die door Danny Schreurs prima wordt ingekopt, 1-0. Ondertussen wordt het ook duidelijk dat FC Dordrecht achter staat. Met rust heeft Fortuna dan ook virtueel de nacompetitie gehaald.

De tweede helft begint Fortuna iets voorzichtiger aan de wedstrijd. Het spel wordt ook wat slordiger, waardoor Go Ahead Eagles weer rustig in de wedstrijd kan groeien. Het levert echter geen echte grote kansen op  voor de gasten uit Deventer. Fortuna daarentegen schakelt nog een tandje bij en wordt via Hoesen, Schreurs en Geenen gevaarlijk voor het doel van Go Ahead. Helaas voor iedereen in de TrendWork Arena levert dit niet de verdiende 2-0 op. Het blijft 1-0 en iedereen met een Fortuna hart waant zich al in de nacompetitie. Immers FC Dordrecht staat achter bij Helmond Sport. Maar dan slaat het noodlot toe in de blessuretijd. Via een corner, die eigenlijk geen corner was, valt de bal pardoes op het hoofd van Heerkens en verdwijnt achter keeper Danny Wintjes. Even daarna fluit Wegereef ook meteen voor het einde van de wedstrijd. Fortuna loopt de nacompetitie mis. Huilen, scheldkanonnades, wezenloos voor zich uit staren. Iedere Fortuna supporter probeert op zijn eigen manier het ongelofelijke verdriet te verwerken. Een totale deceptie.

Ook Rick Geenen spreekt van een ongelofelijke deceptie. “Dit heeft de ploeg en de club niet verdiend. We waren er zo dichtbij. En dan zoiets. Nee echt, dit is niet meer normaal. Het lijkt wel of we het gewoon niet mogen halen. Ik heb er gewoon geen woorden voor, dat die bal weer op deze manier erin valt.”

Aanvoerder Yoann de Boer is uiteraard ook hevig teleurgesteld. “We hadden gewoon de wedstrijd in handen. We waren zo goed bezig en dan gebeurt er zoiets. Echt ongelofelijk. Ik zit er mentaal en fysiek even helemaal doorheen. Als je zo dichtbij bent is het extra zuur. Echter ik moet wel een compliment aan de supporters geven. Het publiek was geweldig. Het heeft de weg naar het stadion weer gevonden en ik hoop ook dat dit zo blijft. Daar genieten wij als ploeg echt van.”

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)