Peter van Vossen volgt Wil Boessen op

Na twee seizoenen houdt Wil Boessen het als trainer van Fortuna Sittard voor gezien. Hij maakte dat zelf voor de winterstop al bekend. Zijn beslissing heeft tot dusver geen negatieve invloed gehad op de resultaten van Fortuna Sittard.

De club is nog steeds in de race om de doelstelling van dit seizoen waar te maken: andermaal een plaatsje veroveren in de play-offs.
Een voordeel van de vroege bekendmaking was dat de club nu ampel tijd kreeg om de juiste opvolger te vinden. Het moest een trainer zijn die veel ervaring heeft met het werken met jeugdspelers en die ook beter kan maken. Verder diende de nieuwe trainer een oud-profvoetballer te zijn en dan liefst een die een energieke aanvallende speelstijl propageert. 
De keuze voor Peter van Vossen is daarom niet vreemd: hij verenigt alle gewenste eigenschappen in zijn persoon. Als profvoetballer Van Vossen kwam 31 keer uit voor het Nederlands elftal en speelde bij SK Beveren, RSC Anderlecht, Ajax, Istanbulspor, Glasgow Rangers, Feyenoord, De Graafschap en Vitesse Arnhem. Verder was hij als assistent actief bij AGOVV Apeldoorn en RBC Roosendaal, clubs die beiden failliet zijn gegaan.
Algemeen directeur Martin Masset is zeer verheugd met de komst van Van Vossen: “Wij zijn uitermate tevreden dat wij een trainer met een dergelijke naam voor komend seizoen hebben kunnen vastleggen. Hij kan komend seizoen een ideaal boegbeeld van de club worden. Peter van Vossen heeft onlangs zijn trainersdiploma gehaald. Door zijn recente stage van vier maanden bij de club heeft de clubleiding en technische staf al ruimschoots kennis gemaakt met zijn kwaliteiten als trainer. Peter van Vossen is een trainer met een duidelijke visie en speelstijl en die mede vanwege zijn achtergrond als ’topspeler’ spelers daadwerkelijk beter kan maken. Ook zijn openheid en eerlijkheid spraken ons erg aan.”
De hoofdrolspeler zelf had door zijn eerdere stage bij de club direct een goed gevoel toen hij door Fortuna voor het hoofdtrainerschap werd benaderd: “Na de verschillende goede en open gesprekken met directeur Martin Masset en technisch manager Charly Chudik ben ik nog enthousiaster geworden. Ik kon bij meerdere clubs als hoofdtrainer aan de slag, maar ik heb bewust voor Fortuna gekozen. Ook al heeft de club op dit moment beperkte mogelijkheden, voor mij persoonlijk blijft het een pareltje in het zuiden. En een pareltje met groeipotentie. Het is voor mij dan ook een zeer bewuste en weloverwogen keuze om bij deze club mijn eerste stap als hoofdtrainer te zetten.”
Jeffrey Kooistra en Robert van der Weert worden voor komend seizoen de assistent trainers van Peter van Vossen.
Cookieinstellingen